Sprzet agd szczecin

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w liczną kwotę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednak w konkretnej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego sposobu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się także często w krótkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która ocenia się i swoją obsługą. Sprzęt ten wznosi się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Niezwykle efektywną cechą są noże stworzone ze określeni nierdzewnej, które mogą służyć przez długi odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć wyposażona na życzenie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można i zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - mogą obecne być lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.