Home Technika Pomoc w przygotowywaniu posiłków

Pomoc w przygotowywaniu posiłków

Marzec 3, 2016

Codzienne gotowanie i przygotowywanie posiłków nauczyło Cię pewnie, że nie ma nic gorszego w kuchni niż tępy nóż. Najtańsze noże można kupić już od kilku złotych ale ich czas eksploatacji jest niestety bardzo krótki – tępią się jeszcze w szufladzie zanim zaczniesz na dobre ich używać, a ich profesjonalne naostrzenie graniczy z cudem. W innym przypadku ostrze wypada z rękojeści lub po prostu zaczyna pokrywać się rdzawą warstwą. Nic więc dziwnego, że gotowanie idzie Ci jak po grudzie skoro nie masz profesjonalnego sprzętu a krojenie produktów kończy się na zakrwawionym palcu i braku chęci do dalszego gotowania.

Zamiast więc tracić czas w kuchni na wieczne ostrzenie nieskończenie tępych noży może warto zaopatrzyć się w jakiś bardziej profesjonalny sprzęt, który z krojeniem radzi sobie w łatwy sposób?

Idź do mojej strony

Krajalnica bizerba do wędlin jest niezbędnym elementem wyposażenia gastronomicznego w szczególności w punktach mięsnych czy też sklepach spożywczych. Ilekroć istnieje potrzeba profesjonalnego pokrojenia wędlin na idealnie równe plastry tam krajalnica staje na wysokości zadania. Krojenie wędlin z użyciem krajalnicy wydaje się prostą sprawą – trudno upatrywać tutaj jakichś niespodzianek. Sekret funkcjonalności krajalnicy tkwi w zautomatyzowaniu całego procesu.

Kluczową rolę odgrywa również jakość wykonania ostrza, które pokroi zarówno mniej zbite wyroby wędliniarskie (typu szynki, wędliny mielone, produkty blokowe) jak i te twardsze bo podsuszane lub przygotowywane z dziczyzny i mięsa wołowego. Dodatkowo twardość ostrza przekłada się na profesjonalne pokrojenie każdego rodzaju wędlin.

Dużą zaletą krajalnic jest również spora ochrona jego użytkownika oraz ergonomia pracy. Zwykle krajalnica jest ułożona ukośnie na stole podawczym co ułatwia przesuwanie wędlin po powierzchni stołu.

Krajalnice do mięsa najczęściej kupują punkty, które na co dzień zajmują się sprzedażą mięsa, podrobów i wyrobów mięsnych. Krajalnice do mięsa są też stałym wyposażeniem firm cateringowych, gastronomii hotelowej. Jednak z powodzeniem mogłaby się znaleźć również w Twoim domu a wtedy przygotowywanie posiłków mogłoby iść jak po maśle.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl

You may also like

Leave a Comment