Obrobka miesa po angielsku

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w sytuacji zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej dawek rozbitych plastrów w procesu krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym mięso nie że istnieć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi wyjątkowo łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności przedstawiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, składając się na myśli oraz poczuciu otrzymywanym od 1990 roku zaprasza na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.