Krajalnice lodz

W handlach też w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana i do różnych celów, na model do cięcia warzyw lub owoców, gdy musimy ich w części cienkich plasterków.

W zależności od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego formę i podejmuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie gdy należy o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które kroi się sprawnie i bez świadomego wysiłku. Do owego kierunku używamy krajalnicy z prostą, a bardzo wrażliwą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, kiedy i bardzo dobrymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych a do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze powodu na prostą wysoką trwałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym stronom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy, może podejść do produkcji z krajalnicą i świadczyć naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych jakości pozwolą na szybkie uporanie się z pokrojeniem ogromnej zawartości wędlin lub serów, przy minimalnym nakładzie sztuki oraz sił pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak zatem jest wymagane na dowód w sukcesu szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.