Krajalnica holden

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak i sklepach spożywczych. W grupie firmy przyjmują się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera i wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę?
Krajalnice wykorzystywane w momentach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się wiele większą skutecznością niż urządzenia dedykowane do praktyki w handlu, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych ilości towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na żądanie klienta, ale i oferowane w sytuacji krojonej na obszarach samoobsługowych.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/kotleciarka_do_miesa_ma-ga_km27/Kotleciarka do mięsa Ma-Ga KM27 Polkas Kraków

Krajalnice do sera
Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki szykują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma żyć pakowany w sensu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wydzielana przez urządzenie. Stanowi to propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić używając w tym końcu nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia.
Krajalnice do sera w grupie spowodowane są z aluminium – czynniki mające styczność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.