Bitki wolowe smazone

Program symfonia handel demo

Czy prawdopodobnie stanowić nieco smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak dużo, by kotlet nie był za cienki, inaczej straci na soczystości. Oraz w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy większej liczbie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy stosujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej sumy, lub z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby wszystkie nasze steki były rozbite równomiernie, szybko i szybko, toż nie posiada ciekawszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi ostatnie taki wysoki wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.